Puhasta tigrčka PI in PA – nova začasnika

Sredi tedna, po odhodu še zadnje začasnice in legla Prlekov (Jaffe), smo v začasno oskrbo sprejeli nova dva začasnika, še malo prestrašena puhasta tigrčka.

Število brezdomnih in zapuščenih mačjih mladičev je letos spet zelo visoko. Zato je v teh časih še kako zelo pomembno odgovorno posvajanje, ki resnično rešuje življenja. Ne le da posvojenca sprejmete v svoj dom, ampak tudi daste možnost preživetja naslednjemu rešenčku, ki je lahko nameščen na to prosto mesto v zavetišču.

Najdena vsa suhcena, brez mamice v bližini, na podstrešju samopostrežne trgovine na Polulah – kot kost in koža in sprejeta pod okrilje zavetišča Mačja hiša. Na otip je bilo možno prešteti vsa njuna rebra. Tudi hud vročinski val tiste dni jima ni delal usluge in kdo ve kako dolgo bi še preživela brez vode in hrane pri tako visokih temperaturah.

196012061020331128377997.jpg

Ker sta trenutno še nevajena človeške bližine bo v naslednjih nekaj tednih potrebno veliko cartanja in igranja, da bo njuna socializacija uspešna in ne bo več skrivanja za in pod kavčem.

Poimenovali smo ju PI in PA – po znani risanki iz ’80, saj sta zelo podobna glavnima akterjema v njej.  Oglejte si risanko na You Tube >

Glavni “jingl” iz risanke se sliši takole: “Midva sva PI in PA vaša prijatelja, s pravo raketo do vas sva prišla. Majhna odprava sva iz planeta mačjega, v širno vesolje sama sva odšla. Našla sva zemljo in našla sva vas. Zdaj za prijateljstvo pravi je čas!”


Ko si bosta dovolj opomogla in dosegla zadostno starost za oddajo,  bosta kompletno veterinarsko oskrbljena (cepljena, čipirana, sterilizirana) in na voljo za posvojitev pod pogoji Mačje hiše >.

Njuno zgodbo in novice lahko spremljate na naši Facebook strani in na forumu Pomagamo živalim >

Če nam lahko kako pomagate pri stroških za njuno oskrbo in oskrbo drugih, najdete vse informacije na podstrani Podpora in pomoč >


6. avgust 2017 –  iščeta dom

PI >

PA >

Pustite sporočilo

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s