Ime mi je Katja. Že od malega sem bila v stiku z živalmi, saj sem vsake poletne počitnice v osnovni šoli preživela na kmetiji pri starih starših v Prlekiji. In takrat sem se še posebej navezana na pse in našega prvega psa mešančka, ki sem ga poimenovala Ben. Bil je moj najboljši prijatelj dolgo let. Življenja brez psov si ne znam predstavljati. Tudi z mucami sem bila v stiku skozi celotno otroštvo, malo bolj pa kasneje kot odrasla, ko sem si veliko izkušenj z njimi pridobila kot prostovoljka z nudenjem začasnega skrbništva najdenim mucom v sodelovanju z lokalnim zavetiščem.

Kako je prišlo do imena Beli srčki? Dosti let nazaj mi je zelo dober prijatelj rekel, da imam belo srce. Vprašala sem ga kaj s tem misli. Odgovoril je: “To je srce, ki ni pokvarjeno, ne želi slabega in se trudi vedno delati in misliti samo dobro.” Pomislila sem – živali imajo bele srčke (ne samo psi in mačke, vse živali) in prav tako nekateri ljudje. Ta prijateljeva opazka se mi je vtisnila v spomin in tako so kasneje nastali Beli srčki.

Od nekje leta 2006 dalje sem se sama začela zavedati problematike zavrženih in brezdomnih psov ter muc. Hodila sem v lokalno zavetišče sprehajat pse, zbirala hrano, oblikovala in tiskala letake najdenčkov, iskala možne posvojitelje ipd.

A to mi ni bilo dovolj in čutila sem, da je potrebno to delovanje dvigniti na višji nivo. In vsega ne moreš narediti sam, torej je bila edina logična rešitev, da se združiš in deluješ s podobno mislečimi ljudmi. Leta 2009 je bil Facebook v Sloveniji še v povojih, ampak sem že takrat v tem socialnem omrežju videla odlično platformo preko katere bi lahko širili ozaveščanje o tej problematiki in nagovarjali vse, ki so imeli željo pomagati. Tako je nastala Facebook skupina pod imenom Beli srčki – White hearts pod katero smo nato prostovoljci (Renata, Daša, Nika, Tina…) aktivno delovali in se povezovali vsaj 2 leti.

Od nekje 2013 sem na področju brezdomnih psov in muc sodelovala tudi z Mačjo hišo in kasneje tudi z Zavodom Muri. Podpiram in spoštujem njihovo delo in ko možnosti dopuščajo sprejmem kakšno muco ali psa v začasno skrbništvo.

Zdaj v sklopu Belih srčkov ponujam tudi storitve za lastniške hišne živali, saj je vedno več povpraševanja po varstvu in oskrbi.

Aprila 2017 sem opravila strokovno usposabljanje na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani in uspešno zaključila strokovno usposabljanje po programu za oskrbnika živali. To strokovno usposabljanje sem leta 2023 obnovila.