Mucki pri nas bivajo vsak v svoji lastni mačji sobi, ki so velike od 15 pa vse do 30 kv.m. in se v njej lahko prosto gibajo. Trudimo se, da način oskrbe prilagodimo vsakemu posebej glede na njihov značaj, starost in navade. Muce iz različnih gospodinjstev NE združujemo. S tem poskrbimo za njihovo dobro počutje, varnost in tudi zdravje (ni možnosti prenosa raznih bolezni, ki je možna tudi ob uporabi istega wc-ja ali hrane). V mačji sobi je več visokih mačjih dreves, ki predstavljajo odlične igralne ali počivalne poligone. Na voljo je tudi več kotičkov za počitek, praskalniki, mačja trava, tunel za igranje in razna druga mačja igrala in igrače ter seveda osnovne stvari kot so posoda s svežo vodo, hrano in lasten mačji WC. Vse sobe imajo tudi zamreženo okno in tako varen stik z vonjavami in zvoki iz zunanjosti v toplejših mesecih. Muci NISO zaprti v kletkah.

Pri nas imamo “butično” varstvo, saj vzamemo v istočasno varstvo manjše število muc kot pa je to mogoče praksa kje drugje. Na voljo imamo tri mačje sobe. Na ta način se lahko tudi bolj kvalitetno in individualno posvetimo našim varovancem. Za poletne mesece in večje praznike zato priporočamo, da pravočasno rezervirate mačji dopust, saj imamo takrat ponavadi kapacitete polno zasedene že nekaj mesecev prej.

Zavedamo se, da za nekatere muce selitev predstavlja stres, zato nam je zelo pomembno, da se v novem okolju počutijo čim bolje. Če je vaš-a muc-a rad v družbi ljudi, se rad-a igra, mu/ji bomo to nudili, če pa ima raje mir in se drži bolj sam-a zase, mu/ji bomo to seveda omogočili.

Prostega izhoda ven zaradi varnosti nimajo in je zato pomembno, da je muc-a vajen-a notranjega bivanja. Če vas zanima še kaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte.

Pogosta vprašanja

1. Imate kakšne posebne pogoje za prevzem muce v varstvo?

Sledimo določenim pogojem, ki služijo predvsem zagotavljanju varnosti in zdravja naših varovancev. Pred prihodom v varstvo mora zato lastnik poskrbeti, da je muc-a:

  • cepljen-a proti kužnim boleznim,
  • da dobi kakšen teden pred prihodom zaščito proti zunanjim in notranjim parazitom,
  • kastriran / sterilizirana (razen, če je dogovorjeno drugače),
  • navajen-a na notranje bivanje.

2. Kaj moram prinesti seboj oz. urediti pred prihodom v varstvo?

  • hrano na katero je navajen za ves čas varstva (brikete in mokro hrano), da zaradi menjave hrane mucu ne povzročamo dodatnega stresa,
  • nekaj “domačega” kar ga/jo bo po vonju spominjalo na dom. Najbolj primerna je kakšna dekica na kateri spi ali pa manjša posteljica ali igrača,
  • muckov potni list ali knjižico cepljenj oz. potrdilo o cepljenjih,
  • transporter/kletko v kateri boste ga/jo boste varno pripeljali do nas,
  • urediti zaščito proti notranjim in zunanjim zajedalcem (bolham!) kakšen teden pred prihodom.

3. Moram mačji wc s peskom prinesti s seboj?

Ne, ni potrebno. Mačje wc in pesek (biološki Cats best) zagotovimo mi.

4. Ob kateri uri lahko pripeljem muco v varstvo?

Prihod in odhod je možen le po predhodnem dogovoru in je malo odvisen tudi od letnega časa, saj se moramo držati rutine hranjenja in sprehodov, ki je poleti drugačna kot npr. pozimi. Prihod/odhod je ponavadi v dopoldanskem času med 9:00 in 11:00 ali popoldanskem času med 17:00 in 19:00. Nenajavljenih obiskov ne sprejemamo. Kasnejši ali zgodnejši prihod je mogoč le ob izrednem dogovoru in če res ne gre drugače. Če gre za veliko odstopanje od našega delovnega časa si pridružujemo pravico zaračunati doplačilo v višini ene nočitve. Ko se dogovorimo za uro prevzema in oddaje, se te držimo. Vsako čakalno uro (v kolikor nas o zamudi predhodno ne obvestite) zaračunamo v višini 10 €.


Nekateri naši varovanci: