Muce pri nas bivajo z nami v hiši, kjer smo doma. Vsaka ima svojo mačjo sobo (razen muce iz istega gospodinjstva), ki so velike od 15 pa vse do 30 kv.m. in se v njej lahko prosto gibajo. Trudimo se, da vašim ljubljenčkom čim bolj približamo bivanje, na katerega so navajeni doma. Lahko rečemo, da nudimo butično varstvo muc, saj lahko istočasno namestimo le dve muci iz različnih gospodinjstev naenkrat in se lahko zato res kvalitetno in individualno posvetimo svojim varovancem. Muc iz različnih gospodinjstev ne združujemo. S tem poskrbimo za njihovo dobro počutje, varnost in tudi zdravje (ni možnosti prenosa raznih bolezni, ki je možna tudi ob uporabi istega wc-ja ali hrane). Trudimo se, da način oskrbe prilagodimo vsaki posebej glede na njen značaj, starost in navade.

V mačji sobi je več visokih mačjih dreves, ki predstavljajo odlične igralne ali počivalne poligone. Na voljo je tudi več kotičkov za počitek, praskalniki, mačja trava, tunel za igranje in razna druga mačja igrala in igrače ter seveda osnovne stvari kot so posoda s svežo vodo, hrano in lasten mačji WC. Vse sobe imajo tudi zamreženo okno in tako varen stik z vonjavami in zvoki iz zunanjosti v toplejših mesecih. Muce niso zaprte v kletkah.

Za poletne mesece, večje praznike in šolske počitnice priporočamo, da pravočasno rezervirate mačji dopust, saj imamo takrat ponavadi kapacitete polno zasedene že nekaj mesecev prej.

Zavedamo se, da za nekatere muce selitev predstavlja stres, zato nam je zelo pomembno, da se v novem okolju počutijo čim bolje. Če je vaš-a muc-a rad v družbi ljudi, se rad-a igra, mu/ji bomo to nudili, če pa ima raje mir in se drži bolj sam-a zase, mu/ji bomo to seveda omogočili.

Prostega izhoda ven zaradi varnosti nimajo in je zato pomembno, da je muc-a vajen-a notranjega bivanja. Če vas zanima še kaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte.

Pogosta vprašanja

1. Imate kakšne posebne pogoje za prevzem muce v varstvo?

Sledimo določenim pogojem, ki služijo predvsem zagotavljanju varnosti in zdravja naših varovancev, zato mora vaš-a muc-a biti:

  • redno cepljen-a proti kužnim boleznim (ki so vpisana v potnem listu ali cepilni knjižici)
  • zaščiten-a proti zunanjim in notranjim parazitom
  • kastriran / sterilizirana (razen, če je dogovorjeno drugače v primeru mladičev)
  • navajen-a na notranje bivanje

2. Kaj moram prinesti s seboj oz. urediti pred prihodom v varstvo?

  • hrano na katero je navajen-a za ves čas varstva (brikete in mokro hrano), da zaradi menjave hrane muci ne povzročamo dodatnega stresa
  • mačji potni list ali knjižico cepljenj oz. potrdilo o cepljenjih
  • nekaj “domačega” kar ga/jo bo po vonju spominjalo na dom (ajbolj primerna je kakšna dekica na kateri spi ali pa manjša posteljica ali igrača)
  • transporter/kletko v kateri boste ga/jo boste varno pripeljali do nas
  • urediti zaščito proti notranjim in zunanjim zajedalcem (bolham!) Kakšen teden pred prihodom.

3. Moram mačji wc s peskom prinesti s seboj?

Ne, ni potrebno. Mačji wc in pesek (biološki Cats best) zagotovimo mi.

4. Ob kateri uri lahko pripeljem muco v varstvo?

Zaradi lažje organizacije naših dnevnih opravil, izvajamo prihod/odhod vašega ljubljenčka samo po predhodnem dogovoru in znotraj urnika. Podrobnosti si preberite v opisu pod cenikom >


Nekateri naši varovanci: