Muce pri nas bivajo z nami v hiši, kjer živimo. Vsaka ima svojo mačjo sobo (razen muce iz istega gospodinjstva, ki bivajo skupaj), ki so velike od 15 pa vse do 30 kv.m. in se v njej lahko prosto gibajo. Trudimo se, da vašim ljubljenčkom čim bolj približamo bivanje, na katerega so navajene doma. Naše varstvo je “butičnega” tipa, saj vzamemo v varstvo istočasno muce le iz 3 različnih gospodinjstev naenkrat. Zato se lahko kvalitetno in individualno posvetimo vsem svojim varovancem. Muc iz različnih gospodinjstev ne združujemo. S tem poskrbimo za njihovo dobro počutje, varnost in tudi zdravje (ni možnosti prenosa raznih bolezni, ki je možna tudi ob uporabi istega wc-ja ali hrane). Trudimo se, da način oskrbe prilagodimo vsaki posebej glede na njen značaj, starost in navade.

V vsaki mačji sobi je najmanj eno visoko mačje drevo, ki predstavlja odlični igralni ali počivalni poligon. Na voljo je tudi več kotičkov za počitek, drugi praskalniki, tunel za igranje in razna druga mačja igrala in igrače ter seveda osnovne stvari kot so posoda s svežo vodo, hrano in mačji WC. Vse sobe imajo tudi zamreženo okno in tako varen stik z vonjavami in zvoki iz zunanjosti v toplejših mesecih. Muce niso zaprte v kletkah.

Zavedamo se, da za nekatere muce selitev predstavlja stres, zato nam je zelo pomembno, da se v novem okolju počutijo čim bolje. Če je vaš-a muc-a rad v družbi ljudi, se rad-a igra, mu/ji bomo to nudili, če pa ima raje mir in se drži bolj sam-a zase, mu/ji bomo to seveda omogočili.

Ker želimo, da bi bili vsi zadovoljni in da je za vse čimbolje poskrbljeno, si natančno preberite naš HIŠNI RED.

HIŠNI RED

Vsaka žival mora priti k nam čista, zdrava (razen, če je dogovorjeno drugače), redno cepljena (muce = kužne bolezni, psi = steklina + kužne bolezni) in imeti urejeno aktivno zaščito proti notranjim in zunanjim zajedavcem. V kolikor najdemo na njej bolhe ali gliste, trakulje v blatu, je cena storitve dvojna, varstvo pa takoj prekinemo.

Prostega izhoda ven zaradi varnosti nimajo in je zato pomembno, da je muc-a vajen-a notranjega bivanja. Od mačjih gostov pričakujemo, da niso agresivni in so sobno čisti. Samčki morajo biti kastrirani, samičke sterilizirane.

Pogosta vprašanja

1. Kateri so osnovni pogoji za prevzem muce v varstvo?

Spodnji pogoji služijo zagotavljanju varnosti in zdravja vseh naših varovancev in nas, zato mora biti vaš-a muc-a:

  • čipiran-a s potnim listom
  • cepljen-a proti kužnim boleznim
  • urejeno aktivno razparazitenje proti notranjim in zunanjim zajedavcem
  • kastriran / sterilizirana (razen, če je dogovorjeno drugače v primeru mladičev)
  • navajen-a na notranje bivanje

2. Kaj moram prinesti s seboj oz. urediti pred prihodom v varstvo?

  • potni list
  • hrano na katero je navajen-a za ves čas varstva (brikete in mokro hrano), da zaradi menjave hrane muci ne povzročamo dodatnega stresa
  • transporter/kletko v kateri boste ga/jo boste varno pripeljali do nas
  • nekaj “domačega” kar ga/jo bo po vonju spominjalo na dom (najbolj primerna je kakšna dekica, brisača na kateri spi ali posteljica, igrača …)
  • urediti zaščito proti notranjim in zunanjim parazitom v tednu pred prihodom (Protokol za odpravljanje notranjih zajedavcev)

3. Moram mačji wc s peskom prinesti s seboj?

Ne, ni potrebno. Mačji wc in pesek (biološki pesek) zagotovimo mi.

4. Ob kateri uri lahko pripeljem muco v varstvo?

Zaradi lažje organizacije naših dnevnih opravil in ker želimo, da bi bili vsi zadovoljni in da je za vse čimbolje poskrbljeno, lahko pripeljete muco v varstvo znotraj našega URNIKa, ki je objavljen pod cenikom (Prihodi in odhodi).


Nekateri naši varovanci: