Psi pri nas v butičnem varstvu z nočitvijo bivajo kot člani družine, saj so z nami v hiši, kjer smo doma. Vsak ima na voljo lastno sobo, kjer ima mir in tam ponoči tudi prespi. Pri nas nimamo pasjih boksov, ki bi bili vsi skupaj v enem prostoru in tako ne prihaja do morebitnih motenj in iritacije s strani drugih psov. Trudimo se, da vašim ljubljenčkom čim bolj približamo bivanje, na katerega so navajeni doma. Ne uporabljamo pasjih kletk, razen, če je kuža nanjo navajen in mu predstavlja varno zatočišče (kletko je potrebno prinesti s seboj). Čez dan se kuža druži z nami pri vsakdanjih opravilih. Večkrat dnevno ima možnost izhoda na veliko ograjeno dvorišče, kjer se lahko razgiba, igra, vohlja ali pa samo počiva in mirno uživa v lepotah okoliške narave.

Namestimo lahko tudi velike pse, ki so navajeni bivati zunaj v pesjaku. Na voljo imamo velik (cca 30 kv.m) ločen in ograjen del pod streho in senco z veliko pasjo uto.

Pri programu butičnega varstva z nočitvijo + sprehod se enkrat dnevno odpravimo tudi na sprehod (30-45 min) po okoliških sprehajalnih in gozdnih poteh. Ta je primeren za pse, ki potrebujejo več gibanja in razvedrila iz širše okolice.

Dnevno varstvo psa zajema poleg osnovne oskrbe tudi druženje s psom in aktivno igro ter večkratni izhod na ograjeno dvorišče. Lahko se dogovorimo tudi za sprehod, ki se doplača po ceniku.

Naše varstvo je “butičnega tipa” tudi zato, ker istočasno namestimo le dva do tri pse naenkrat in se lahko zato res kvalitetno posvetimo svojim varovancem.

Pred prihodom v varstvo je potrebno SPOZNAVNO SREČANJE in vsaj en uvajalni dan (dnevno varstvo).

Prosimo preberite si tudi naš HIŠNI RED, ki ga najdete strani pod CENIKOM.

Za poletne mesece, večje praznike in šolske počitnice priporočamo, da pravočasno rezervirate pasji dopust, saj imamo takrat ponavadi kapacitete polno zasedene že nekaj mesecev prej.

Pogosta vprašanja

1. Imate kakšne posebne pogoje za prevzem psa v varstvo?

  • potni list
  • redno cepljenje proti steklini in kužnim boleznim
  • razparaziten-a proti notranjim in zunanjim zajedavcem
  • spoznavni obisk in vsaj en uvajalni dan pri nas

Prednost imajo kastrirani samčki / sterilizirane samičke. Gonečih samičk ne sprejemamo. V kolikor se zgodi, da se v času bivanja samička goni, se cena varstva podvoji. Za pse stare do 18 mesecev, nekastrirane pse ali nesterilizirane psičke se zaračuna doplačilo po ceniku.

2. Kaj je moj naslednji korak, če želim rezervirati termin pri vas?

Stopite v kontakt z nami preko spodnjege povezave. Napišite kratko predstavitev vašega psa (spol, pasma, starost, karakter psa, morebitne posebnosti … in vaša vprašanja). Pred prihodom v prvo varstvo z nočitvijo je potrebno spoznavno srečanje, da spoznamo vašega psa in on-a nas. Na podlagi tega se potem dogovorimo za prvi uvajalni dan. Brez spoznavnega obiska varstvo ni možno, zato poskrbite tudi, da rezervacijo termina opravite pravočasno oz. dovolj vnaprej. Za rezervacijo in dogovor termina za spoznavno srečanje nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

3. Kaj moram prinesti seboj oz. urediti pred prihodom v varstvo?

  • potni list
  • urediti zaščito proti notranjim in zunanjim parazitom v tednu pred prihodom. (Protokol za odpravljanje notranjih zajedavcev)
  • hrano na katero je navajen-a za ves čas varstva (brikete in mokro hrano), da zaradi menjave hrane psu ne povzročamo dodatnega stresa
  • oprsnico in povodec
  • nekaj “domačega” kar ga/jo bo po vonju spominjalo na dom (najbolj primerna je kakšna dekica na kateri spi ali postelja, igrača…)
  • pasjo posteljo in posodo za hranjenje (priporočeno, ni pa nujno)

4. Ob kateri uri lahko pripeljem psa v varstvo?

Zaradi lažje organizacije naših dnevnih opravil, izvajamo prihod/odhod vašega ljubljenčka samo po predhodnem dogovoru in znotraj urnika. Podrobnosti si preberite v opisu pod cenikom >

5. Zakaj imajo kastrirani psi/sterilizirane psičke prednost?

Na splošno raje ne jemljemo odraslih samcev, starejših od 2 let, ki niso kastrirani, saj je verjetnost, da prisotnost testosterona pogosteje ustvarja napetosti v varstvu in na sprehodih, večja. Obstaja tudi velika verjetnost, da bodo markirali lokacije po naši hiši (tudi če tega ne delajo doma!) že po nagonu zaradi velike količine vonjav drugih psov pri nas. Smo pa pripravljeni opraviti spoznavni obisk/uvajalni dan in občasno lahko naredimo izjemo, če se ne pojavi nobena od omenjenih težav. Nesterilizirane samičke so dobrodošle, če se za časa bivanja pri nas ne gonijo ali če med njihovim bivanjem pri nas ne pride do le-tega. Za oboje velja doplačilo po ceniku.

Zanimivi članki:


Nekateri naši varovanci: