Leglo prlekov (piškotkov): Toffi, Jaffa, Oreo

Konec aprila 2017 sem v vasi mojega dedka končno ujela prostoživečo mačko, ki sem jo žal že nekaj mesecev neuspešno lovila, da bi jo odpeljala na sterilizacijo. Razlog, da mi je tokrat uspelo pa je to, da je ravno kakšen teden nazaj skotila 3 mladičke, ki sem jih našla v izolirani hišici, ki sem jo nastavila mucam še pred letošnjo mrzlo zimo. Glede na velikost muckov predvidevam, da so rojeni sredi meseca aprila 2017.

Njihovo zgodbo in novice spremljajte na naši Facebook strani in na forumu Pomagamo živalim >

Mamica je kar brihtna mačkica in je nisem kar brez razloga že tolikokrat neuspešno lovila. Prvič, oktobra 2016, je stopila v živolovko vse do konca in pojedla nastavljeno hrano tako, da se le-ta sploh ni sprožila in zaprla in potem elegantno stopila ven iz nje.  Potem pa ni več hotela vanjo, saj je videla, kaj se je zgodilo z njenimi drugimi sovrstniki. Tokrat sem živolovko nastavila tako, da je stala na poti do pasje hišice v kateri so bili njeni malčki. Poleg tega pa je verjetno bila tudi lačna in jo je vonj hrane kar hitro premamil. Ujela se je v roku 5 minut. Živolovko sem (še hvalabogu) takoj spakirala v avto. Malecke pa v transporter zraven. Imela sem še nekaj opravkom in ko sem čez nekaj minut prišla nazaj do avta, me je že z velikimi očkami gledala iz zadnje police v avtu. Verjetno je v ihti za mladički dvignila stranski pokrov že malo dotrajane živolovke. Sledilo je zelo pazljivo tihotapljenje v avto in brez večjih zapletov “ulov” v transporter, kjer so jo čakali njeni trije ta mali. Vsi štirje so bili premeščeni na varno. Do nadaljnega bodo pri meni v začasni oskrbi. Če bodo vsi zdravi in čili bodo predvidoma iskali stalne domove, ko bodo dovolj stari, to pa je nekje od julija 2017 dalje.
#prleskasmetana

Če imate možnost jim/nam lahko pomagate. Vsaka pomoč je zaželjena in smo zanjo zelo hvaležni. Kaj in kako najdete na PODPORA IN POMOČ>

 

Pustite sporočilo

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s