Imkatja 2009 beli srckie mi je Katja. Že od malega sem bila v stiku z živalmi in takrat sem se še posebej navezana na pse, saj smo jih vedno imeli pri hiši. Življenja brez njih si ne morem predstavljati.

Pred vsaj 10 leti mi je zelo dober prijatelj rekel, da imam belo srce. Vprašala sem ga kaj s tem misli? Odgovoril je, da je to srce, ki ni pokvarjeno, ne želi slabega in se trudi vedno delati in misliti samo dobro. In to mi je ostalo v spominu. Pomislila sem, da živali imajo bele srčke (Ne samo psi in mačke, vse.) in prav tako nekateri ljudje.

Od nekje leta 2006 dalje sem se sama začela zavedati problematike zavrženih in brezdomnih psov ter muc. Hodila sem v lokalno zavetišče sprehajat pse, zbirala hrano, oblikovala in tiskala letake najdenčkov, iskala možne posvojitelje ipd. A to mi ni bilo dovolj in čutila sem, da je potrebno to delovanje dvigniti na višji nivo. In vsega ne moreš narediti sam, torej je bila edina logična rešitev, da se združiš in deluješ s podobno mislečimi ljudmi.

2010 Zonzani Katja
Sprehajanje psov iz zavetišča Zonzani

Leta 2009 je bil Facebook v Sloveniji še v povojih, ampak sem že takrat v njem videla odlično platformo preko katere bi lahko širili ozaveščanje o tej problematiki in nagovarjali vse, ki so imeli željo pomagati. Tako je nastala Facebook skupina pod imenom Beli srčki – White hearts pod katero smo nato prostovoljci (Renata, Daša, Nika, Tina…) aktivno delovali vsaj 2 leti.

Vmes je prišlo do premora zaradi osebnih razlogov, sedaj pa pod tem imenom poleg pomoči nemočnim ponujam tudi storitve, saj je vedno več povpraševanja po varstvu in oskrbi in rekla sem si “Zakaj pa ne?! Živali imam rada. Če je pa to poleg hobija še delo, ki ga rada opravljam, bomo vsi zadovoljni. Skrbniki živali, živali in jaz bom imela s čim plačati položnice in tako lažje pomagala tudi pomoči potrebnim.”

Več o delu s prijatelji prostovoljci in o storitvah, ki jih nudim, lahko spremljaš na Facebook strani Beli Srčki.

V zadnjih letih tako na področju zavrženih muc sodelujem z zavodom Mačja Hiša. Podpiram in spoštujem njihovo delo in ko možnosti dopuščajo sprejmem kakšnega mačjega najdenčka v začasno skrbništvo ter skrbim zanje vse do posvojitve. Kateri od varovancev je trenutno pri nas lahko izveste pod zavihkom Začasno skrbništvo >

katja beli srcki ziza 2011
Žiži v začasnem skrbništvu (2011)

boris in kofi beli srcki

Aprila 2017 sem opravila strokovno usposabljanje na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani in uspešno zaključila strokovno usposabljanje po programu za oskrbnika živali.

Potrdilo za oskrbnika živali jpg