Pri nas v začasnem skrbništvu od oktobra 2016.

Za njo je tipična zgodba prostoživeče muce. Še ne leto dni stara je na zelo prometnem posestvu večjega poslovnega skladiščnega poslopja povrgla 5 mladičev. K sreči je bila celotna družinica s pomočjo prostovoljk septembra 2016 odlovljena in sprejeta pod okrilje Mačje hiše. Vsi njeni mladički so dokaj hitro dobili nove stalne domove. Le ona je ostala. Nameravali smo jo imeti pri nas v začasnem skrbništvu na toplem in varnem do konca mrzle zime in jo potem kot prostoživečko spustiti nazaj v zunanje okolje. A njena usoda se je začela odvijati malo drugače kot smo si sprva predstavljali. Začela je kazati zanimanje za človeško družbo. Zelo rada je predla in se zvijala ob pogledu na človeka, ni pa se pustila približati, kaj šele dotakniti. Prav tako ni kazala nobene želje, da bi želela nazaj ven, na prostost, in vedno bolj je postajalo jasno, da ji življenje notri prija. Zato smo se odločili za intenzivnejšo socializacijo – prišla je živet k nam v stanovanje, kjer je bila v stiku z nami dan in noč. In preobrazba je bila vidna že v relativno kratkem času.

Od februarja 2017 pa do danes se je iz boječe divjačke prelevila v zapečkarsko crkljivko, ki ji je najbolj pomembno to, da ima polno skledico, toplo naročje in nežne človeške roke, da jo božajo. In ob tem prede, prede, prede in se zvija od zadovoljstva v vse vrste zanimivih poz. Kot da želi nadoknaditi vse za nazaj.

Sredi leta 2017 je začela zgubljati težo, kljub dobremu apetitu in na videz dobremu počutju. Po obisku pri veterinarju je bilo ugotovljeno, da ima diafragmatsko hernijo in nedelujočo ledvico.

Ob tem podatku nam je nekako postalo jasno, da so možnosti, da Liza najde stalni dom še manjše.

Njeno stanje je sicer stabilno in čisto normalno funkconira, le malo bolj suhljata je. Pri nas se super počuti, a če se kdaj najdejo posvojitelji, ki bi jo sprejeli takšno kot je in imeli vse potrebne pogoje, ne bi bilo nič narobe  Se pa zavedamo, da so možnosti majhne.

Je sicer zelo mirna muca, večino dneva prespi, se pa rada igra in animira kako drugače z raznimi igralnimi pripomočki. Je resnično zlata in nezahtevna mucka. Je sobno čista in zna uporabljati mačji wc več kot odlično. Zelo dobro se razume z drugimi mucami, brez težav pa bi sprejela tudi prijaznega psa. Posvojitelji pa bi morali razumeti, da bo potrebovala še nekaj potrpežljivosti in razumevanja pri navajanju na novega človeka.

Je razparazitena, cepljena, čipirana, sterilizirana, negativna na FeLV in FIV. Posvaja se pod POGOJI MAČJE HIŠE >

Njen oglas na Mačji hiši >

Kontakt: posvojitev@macjahisa.si / 040 937 959

Ji/nam želite pomagati, a je ne morete sprejeti v svoj dom? Lahko jo posvojite preko programa Mačji boter, saj je na voljo za posvojitev na daljavo > 

Obrazec za posvojitev na daljavo > .  Več o projektu Mačji boter > 


Njeno zgodbo lahko spremljaš na:


Bi nam želeli pomagati pri njeni oskrbi? Preberite kako >

Ste se odločili za posvojitev muce/mucka?! Preberite kaj vam svetujemo, da nabavite pred prihodom novega družinskega člana >


_DSC0059 Liza

Liza v času med socializacijo od marca do danes (15.6.2017)

Pred socializacijo november – januar 2017

Pustite sporočilo

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s